Nous dinamitzadors


El passat juliol tres alumnes de l’IES Can Planas vam acudir al Complex Esportiu de Tarragona a fer un CIATE (Curs d’Iniciació a Tècnic d’Esport) de dinamitzadors de l’esport, que acredita poder organitzar activitats com a monitors. És un campus financiat per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de promoure l’esport.
Vam sortir en cinc autocars cap a Tarragona, des de l’estació de Sants. Altra gent venia d’altres punts de Catalunya.
Una vegada al Complex ens van fer anar a la sala d’actes i ens van comunicar en quin grup seríem i l’habitació on dormiriem tota la setmana. Ens vam repartir en els grups corresponents, i una vegada fet això, vam anar a menjar al menjador del Complex. A la tarda ja vam començar les activitats pràctiques. Durant la setmana vam practicar 16 esports variats: ping-pong, korfball, béisbol, esports adaptats, btt... A les nits ens congregàvem a la sala d’actes després de sopar i fèiem diferents activitats, a més de dir-nos el que fariem l’endemà. A les set del matí ens aixecàvem amb el so de la trompeta dels monitors (naranjitos), esmorzavem i començàvem amb quatre hores de teoria. Cada dia fèiem el mateix horari, només variaven els conceptes que treballavem a les classes. A la tarda, portàvem a la pràctica el que havíem après al matí.
Vam conèixer molta gent i el comiat va ser molt dur. Sobretot l’última nit, a la discoteca, quan van dir que ja era el final del Campus i la gent va començar a plorar. Vam tornar amb autocar després de fer un petit examen per demostrar el que haviem après, després de presentar el nostre dossier. Encara ens queden 15 hores de bloc comú, després de les 35 hores d’especialització com a dinamitzadors.
Tamara Martin, Joaquin Andujar i Adrian Gonzalez. Quart d'ESO.